Kan iedereen meedoen?
Ja. Vanaf de leeftijd van 6 jaar kan iedereen meedoen. De leeftijdscategorie 6 t/m 12 jaar legt een korter parcours af van 3,5 of 7 kilometer. Iedereen vanaf 13 jaar kan meedoen aan de langere afstanden. Hierbij is de keuze voor 5,5 of 11 of 16,5 kilometer aan de deelnemer zelf.

Moet ik getraind zijn om mee te kunnen doen?
Nee. Mud Cross Wanssum is een evenement voor zowel beginnende als getrainde deelnemers. Dit evenement is erg geschikt voor deelnemers die kennis willen maken met deze opkomende manier van sporten. Het gaat niet om de sterkste, de snelste of de beste zijn. Het belangrijkste is om met andere deelnemers een leuk evenement te beleven. Samen een parcours afleggen en diverse obstakels trotseren, met als het nodig is een duwtje in de rug van een ander.

Mag ik het parcours ook lopend afleggen?
Ja. Het gaat niet om snelheid. Iedereen kan in zijn eigen tempo het parcours afleggen. En als lopen voor jou het juiste tempo is, dan mag dat zeker.

Is deelname op eigen risico?
De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele blessures die je oploopt tijdens het evenement. Er is natuurlijk wel EHBO. Zij zullen de hele dag klaar staan voor deelnemers en toeschouwers.

Kan ik als begeleider bij de jeugd en als volwassen meedoen?
Ja. De jongste categorie start op een eerder tijdstip dan de volwassenen. Dus indien gewenst kun je eerst (gratis) als begeleider bij de jeugd meedoen, en vervolgens ook weer bij de volwassenen starten.

Welke kleding moet ik aan?
Sportkleding. Denk er hierbij wel aan dat de kleding erg vies kan worden en dat er ook water in het parcours is opgenomen.

Kan ik mijn spullen ergens opbergen?
Ja. Als deelnemer kun je bij het ophalen van je startnummer je spullen afgeven. Tegen inlevering van je startnummer na afloop, krijg je de eigendommen weer terug.

Is er douchegelegenheid?
Ja. Op de accommodatie zijn er genoeg douches zodat je na deelname kunt douchen.